Εχει το όνομα αλλά και τη χάρη και την οφείλει στην πλούσια σιμιγδαλένια κρέμα και στο λεπτό και φίνο φύλλο της!

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: (για ταψί 34 εκ.)

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, για να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τα 50 γρ. βούτυρο, μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε 8 φύλλα κρούστας, καλά βουτυρωμένα, το καθένα ξεχωριστά, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αφήνουμε τις άκρες των φύλλων να προεξέχουν. Αδειάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα, καλά βουτυρωμένα το καθένα ξεχωριστά. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν και τις βουτυρώνουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Ξεφουρνίζουμε και αναποδογυρίζουμε προσεχτικά την μπουγάτσα σε μια πιατέλα. Την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών