ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαγανάκι με αρσενικό Νάξου και μαρμελάδα σύκοΣαγανάκι με αρσενικό Νάξου και μαρμελάδα σύκο

Ένα από τα φλογερότερα ελληνικά τυριά, πικάντικο, ιδανικό για κρασί ή τσίπουρο, η σφέλα (ή αλλιώς «φέτα της φωτιάς»), μπαίνει σε πλήθος συνταγών, αλλά γίνεται και έξοχος μεζές. Τη συνταγή μας έδωσε ο Γιώργος Κουτέλας από το παντοπωλείο «Τροφοπωλείο 51», στην Καλαμάτα.

5' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σφέλα σαγανάκι με λεμόνι από τη Μεσσηνία, ξεκινάμε ρίχνοντας 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τις φέτες σφέλας, κατά προτίμηση ανά δύο, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα. Εσωτερικά το τυρί θα είναι πιο μαλακό.
  3. Τις σερβίρουμε ραντισμένες με λίγο χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών