ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα στη γάστρα με ζυγούριΡεβυθάδα στη γάστρα με ζυγούρι

10' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° - 150° C.
  2. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε τα ρεβύθια να ψηθούν για περίπου 4 ώρες, μέχρι να γίνουν και να χυλώσουν.
  4. Παρακολουθούμε μήπως κατά το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Αυτό μπορεί να συμβεί αν η γάστρα δεν κλείνει πολύ καλά και οι υδρατμοί διαφεύγουν. Αν χρειαστεί, λοιπόν, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
  5. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβύθια, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε, ιδανικά, να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
  6. Σερβίρουμε στα πιάτα, με λίγο χυμό λεμονιού.

Μυστικά

Το καλοκαίρι ταιριάζει να τη σερβίρουμε με 1 κουταλιά κατίκι σε κάθε πιάτο, με καρεδάκια ωμής ντομάτας και ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών