ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ κρεατόσουπα της Άπω Ανατολής (με σόγια, τζίντζερ και μανιτάρια)Η κρεατόσουπα της Άπω Ανατολής (με σόγια, τζίντζερ και μανιτάρια) Μικρές λεπτομέρειες όπως η επιλογή των κομματιών κρέατος, το καλό ξάφρισμα και σούρωμα του ζωμού, η προσθήκη καλού κρασιού και κάποια κόλπα στη διαδικασία την κάνουν ένα ανυπέρβλητο πιάτο.

30' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τον ζωμό

Για τη σούπα

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Για να φτιάξουμε την κρεατόσουπα με οσομπούκο, μοσχαρίσια ελιά και λαχανικά ξεκινάμε με τον ζωμό και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα καλύπτουμε πολύ καλά με νερό (περίπου 2-21⁄2 λίτρα) και βάζουμε να πάρει βράση, σε δυνατή φωτιά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε σχολαστικά για σχεδόν 30 λεπτά, για να γίνει όσο γίνεται διαυγής ο ζωμός.
  3. Προσθέτουμε το ολόκληρο καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και το κρασί και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για σχεδόν 3 ώρες, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι τα κρεατικά να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν όλο το κολλαγόνο τους.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  5. Βγάζουμε τα κρεατικά σε πιατέλα.
  6. Μόλις κρυώσουν, ψιλοκόβουμε το ψαχνό.

Σούπα

  1. Σουρώνουμε τον ζωμό σε άλλη, καθαρή κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας, αφήνουμε για 1 λεπτό και τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού κατά βούληση, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την κρεατόσουπα με οσομπούκο, μοσχαρίσια ελιά και λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών