15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: 2 φλιτζ. τσαγιούΔιαδικασία
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να αρχίσει να δένει, για περίπου 15 – 18 λεπτά.
- Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο όγκος του μείγματος θα μειωθεί κατά το 1/3 – 1/2.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και αφαιρούμε το κλαράκι της λουίζας (αν το χρησιμοποιήσαμε).
- Μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα ως έχει, σαν σάλτσα, ή να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ για 1 – 2 λεπτά και να το σουρώσουμε, για να αποκτήσει υφή κλασικού σιροπιού (όταν το χτυπήσουμε, θα γίνει ροζέ).
Μυστικά
Που το χρησιμοποιούμε:
- Σε παγωτά, κέικ, κρέπες, τούρτες σοκολάτας, γιαούρτι, μους λεμόνι.
- Σε μικρές ποσότητες σε σάλτσες για σαλάτες με λευκά τυριά ή αλλαντικά.
- Σε μικρές ποσότητες σε σαγανάκια με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.