15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να αρχίσει να δένει, για περίπου 15 - 18 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο όγκος του μείγματος θα μειωθεί κατά το 1/3 - 1/2. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και αφαιρούμε το κλαράκι της λουίζας (αν χρησιμοποιήσαμε αυτό). Μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα ως έχει, σαν σάλτσα, ή να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ για 1 - 2 λεπτά και να το σουρώσουμε, για να αποκτήσει υφή κλασικού σιροπιού (όταν το χτυπήσουμε, θα γίνει ροζέ).
  2. Που το χρησιμοποιούμε:
  3. Σε παγωτά, κέικ, κρέπες, τούρτες σοκολάτας, γιαούρτι, μους λεμόνι.
  4. Σε μικρές ποσότητες σε σάλτσες για σαλάτες με λευκά τυριά ή αλλαντικά.
  5. Σε μικρές ποσότητες σε σαγανάκια με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών