15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρεμμυδοσαλάτα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα με το κύμινο και το ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με το μείγμα το κρέας.
  2. Το περνάμε από καλαμάκια για σουβλάκια και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί. (Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 1 βράδυ.)
  3. Περνάμε και τα κρεμμύδια από καλαμάκια για σουβλάκι.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια κρέατος και τα σουβλάκια κρεμμυδιού και βάζουμε στον φούρνο, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς.
  5. εφουρνίζουμε για λίγο, αφαιρούμε τα κρεμμύδια σε ένα σκεύος, γυρίζουμε τα σουβλάκια κρέατος από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί όπως μας αρέσει.

Κρεμμυδοσαλάτα

  1. Βγάζουμε τα κρεμμύδια από τα καλαμάκια, τα ξεφυλλίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρισμα

  1. Ξεφουρνίζουμε τα σις κεμπάπ και συνοδεύουμε με τις πίτες, το γιαούρτι, την κρεμμυδοσαλάτα και την ντομάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών