30' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 4

Για το ντιπ γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σις κιοφτέ, ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε επίμονα, για 10 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, στην πιο ψηλή θέση, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνουν, για περίπου 8 - 10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και το ντιπ γιαουρτιού.

Ένα κόκκινο κρητικό χαρμάνι από Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών