20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα γιουβαρλάκια
Για τη σούπα
Για το αυγολέμονο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί με 2 κουτ. σούπας νερό και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 23-25 τμχ.). Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια, να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Σούπα
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, την πατάτα και το ρύζι. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια σταδιακά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε αργά και προσεκτικά στο αυγολέμονο ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
- Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί πολύ, το αδειάζουμε στο φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε). Σερβίρουμε τα σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά.
Με το πιο comfort φαγητό το πιο comfort κρασί: Ρετσίνα Μεσογείων από τους καλούς παραγωγούς μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.