30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες - περίπου 25 γιουβαρλάκια

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε περίπου 25 γιουβαρλάκια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1.200 ml νερό, το καρότο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
  3. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) στο υγρό που κοχλάζει και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί (περίπου 10 λεπτά).
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ, ώσπου να διαλυθεί.
  2. Σε άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρέγκα και σε τρίτο μπολ χτυπάμε τους κρόκους.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στους κρόκους,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν.
  4. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα (περίπου 2 – 3 κουτάλες) και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  6. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, σείουμε να πάει παντού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι της κουζίνας.
  7. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί, ελιές και φέτα.

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών