15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 6 - 9

Διαδικασία

  1. Για το σοκολατένιο μπράουνι με καραμέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  3. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  4. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο.
  5. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
  6. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα σε ένα πυρέξ.
  7. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μισό από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  8. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για μπράουνι και το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα.
  9. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μυστικά

* Για να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε σε νερό (τόσο που να το σκεπάζει) μέσα στη συσκευασία του για 3 ώρες.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών