ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινοΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινο
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σοκολατογλυκό με 3 υλικά, βάζουμε σε ένα μπολ 400 γρ. από τα αλεσμένα πτι μπερ μαζί με το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα σαν ζυμαράκι.
  2. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.
  3. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τσέρκι και το απλώνουμε πιέζοντας με την παλάμη μας ή με τον πάτο από ένα μπρίκι προς τα κάτω, ώστε να φτιάξουμε μια επίπεδη βάση.
  4. Απλώνουμε από πάνω τη μισή πραλίνα, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιφερειακά.
  5. Ετοιμάζουμε ένα δεύτερο τσέρκι και απλώνουμε μέσα το άλλο μισό του μείγματός μας.
  6. Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά να μη σπάσει και το βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
  7. Απλώνουμε την υπόλοιπη πραλίνα.
  8. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα πτι μπερ και σερβίρουμε το σοκολατογλυκό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών