10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σοκολατογλυκό με 3 υλικά, βάζουμε σε ένα μπολ 400 γρ. από τα αλεσμένα πτι μπερ μαζί με το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα σαν ζυμαράκι.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τσέρκι και το απλώνουμε πιέζοντας με την παλάμη μας ή με τον πάτο από ένα μπρίκι προς τα κάτω, ώστε να φτιάξουμε μια επίπεδη βάση.
- Απλώνουμε από πάνω τη μισή πραλίνα, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιφερειακά.
- Ετοιμάζουμε ένα δεύτερο τσέρκι και απλώνουμε μέσα το άλλο μισό του μείγματός μας.
- Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά να μη σπάσει και το βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη πραλίνα.
- Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα πτι μπερ και σερβίρουμε το σοκολατογλυκό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.