ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανοΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο
25' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι σε πολυκόφτη και προσθέτουμε τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού και το αμαρέτο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην έχουν μείνει κομμάτια φρούτου.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι του (ή με αλουμινόχαρτο). Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  4. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα.
  6. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών