ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ βανίλιαΣουφλέ βανίλια
10' προετοιμασία
25' παρασκευή
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ μήλου με μέλι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι τις νιφάδες βρώμης και το γάλα. Αφήνουμε να μουλιάσουν έως ότου μαλακώσουν.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα.
  3. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε υγρά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  4. Αδειάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μέλι, τα μπαχαρικά και τη βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Λαδώνουμε καλά 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια διαμέτρου 8 εκατοστών (ή ένα μικρό βαθύ ταψάκι).
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μήλου - μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στα μπολ ή στο ταψάκι, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω.
  10. Ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το σουφλέ - ελέγχουμε αν έχει γίνει, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, τότε το σουφλέ είναι έτοιμο.
  11. Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών