Υλικά

Μερίδες: 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη 500 γρ. λευκά σταφύλια, χωρίς κουκούτσια (π.χ. Σουλτανίνα, Σουπέριορ κ.ά.), 1 κ.σ. χοντροκομμένα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, 1 σκελίδα σκόρδο, 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 200 ml παγωμένο νερό, 2 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι, λίγες σταγόνες πράσινο ταμπάσκο (ή όσο θέλουμε, ανάλογα με τις αντοχές και τα γούστα μας).
  2. Πολτοποιούμε σχολαστικά, αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τη σούπα από λεπτή σήτα. Μοιράζουμε σε πιάτα.
  3. Σε κάθε μερίδα βάζουμε μερικές ρώγες σταφύλι, κομμένες στη μέση, ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και, αν θέλουμε, μικροφύλλα για διακόσμηση. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών