20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Πλένουμε πολύ καλά τη φάβα σε σουρωτό και την αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να λαδωθεί και προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπίπερο. Μόλις τα υγρά κοχλάσουν, αφαιρούμε τον αφρό με μια κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 - 40 λεπτά, μέχρι η φάβα σχεδόν να λιώσει. Αν η σούπα είναι πιο πηχτή από όσο θα θέλαμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε (σε δόσεις). Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χέλι σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, σκορπίζουμε το φουντούκι και το χέλι και σερβίρουμε.
  3. Συμβουλές Μη δοκιμάσετε το φαγητό αυτό χωρίς τα καβουρδισμένα φουντούκια! Απογειώνουν τη φάβα - και όχι μόνο: τα δοκιμάσαμε επίσης σε σαλάτες, ως υλικό παναρίσματος για φιλέτα κοτόπουλου και ως γαρνιτούρα για πιλάφια και μακαρονάδες με σάλτσες λαχανικών. Αν παραλείψετε το χέλι, το φαγητό τρώγεται και από όσους νηστεύουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών