Σερβίρεται µε κουτάλα σε µπολ από ένα µεγάλο πήλινο βάζο που τοποθετείται λοξά σε θράκα από κάρβουνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣξερά κουκιά στιφάδοΞερά κουκιά στιφάδο

 

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με κουκιά, αρχικά βάζουµε τα κουκιά σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέτουµε 1.300 ml κρύο νερό, το σκόρδο και τα µπαχαρικά. Τα αφήνουµε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
  2. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε σκεπασµένα για 45-60 λεπτά, µέχρι σχεδόν να λιώσουν. Αν σωθεί το νερό, προσθέτουµε λίγο ζεστό. ∆εν προσθέτουµε αλάτι ούτε ανακατεύουµε τα κουκιά όσο µαγειρεύονται.
  3. Τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς και πολτοποιούµε τη σούπα λίγη-λίγη σε έναν πολυκόφτη ή χρησιµοποιούµε ένα µπλέντερ χειρός και πολτοποιούµε τη σούπα κατευθείαν στην κατσαρόλα.
  4. Ξαναζεσταίνουµε τη σούπα και την αλατοπιπερώνουµε. Σερβίρουµε, τη σούπα με κουκιά, σε µπολ και περιχύνουµε κάθε µερίδα µε λίγο ωµό ελαιόλαδο. Ολοκληρώνουµε πασπαλίζοντας µε λίγη πάπρικα.
  5. Κρατάµε το έξτρα ελαιόλαδο στο τραπέζι, καθώς και το κύµινο και την πάπρικα σε µικρά µπολ, για να τα προσθέσουµε κατά βούληση.
  6. Συνοδεύουμε, τη σούπα με κουκιά, µε ψωµί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών