5'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την σούπα με κουκιά, βάζουµε τα κουκιά σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουµε 1.300 ml κρύο νερό, το σκόρδο και τα µπαχαρικά. Τα αφήνουµε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε σκεπασµένα για 45-60 λεπτά, µέχρι σχεδόν να λιώσουν. Αν σωθεί το νερό, προσθέτουµε λίγο ζεστό. ∆εν προσθέτουµε αλάτι ούτε ανακατεύουµε τα κουκιά όσο µαγειρεύονται.
- Τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς και πολτοποιούµε τη σούπα λίγη-λίγη σε έναν πολυκόφτη ή χρησιµοποιούµε ένα µπλέντερ χειρός και πολτοποιούµε τη σούπα κατευθείαν στην κατσαρόλα.
- Ξαναζεσταίνουµε τη σούπα και την αλατοπιπερώνουµε.
- Σερβίρουµε σε µπολ και περιχύνουµε κάθε µερίδα µε λίγο ωµό ελαιόλαδο.
- Ολοκληρώνουµε πασπαλίζοντας µε λίγη πάπρικα.
- Κρατάµε το έξτρα ελαιόλαδο στο τραπέζι, καθώς και το κύµινο και την πάπρικα σε µικρά µπολ, για να τα προσθέσουµε κατά βούληση.
- Σερβίρουµε την σούπα με κουκιά µε ψωµί.