10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
Για την σούπα
- Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
- Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα.
- Αφού βράσει η σούπα τη χωρίζουμε σε δύο δόσεις, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
- Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει ξανά μία βράση η σούπα.
- Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί.
- Τη σερβίρουμε ζεστή σε ένα μπολ με λίγα κρουτόν.