ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρταΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές με σπανάκι, ξεκινάμε πλένοντας καλά τις σουπιές και τις καθαρίζουμε, αφαιρώντας με προσοχή τα σακουλάκια με το μελάνι τους, αν έχουν (τα φυλάσσουμε στην κατάψυξη, μέσα σε μπολ).
  2. Αφαιρούμε σχολαστικά το σκούρο δέρμα τους ώστε να μείνουν τελείως λευκές. Κόβουμε τις μικρές στη μέση και τις μεγαλύτερες σε 3-4 κομμάτια.
  3. Πλένουμε σχολαστικά το σπανάκι, με πολλά ξεβγάλματα κρύου νερού. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τις τρυφερές ρίζες χωριστά και κόβουμε τα φύλλα σε μέτρια κομμάτια.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  6. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και ρίζες του σπανακιού, τα κοτσάνια των μυρωδικών και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  7. Προσθέτουμε νερό που να μισοκαλύψει τις σουπιές, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  8. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Φροντίζουμε να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό, γιατί θα βγάλει και το σπανάκι τα δικά του και η σάλτσα θα έχει άτονη γεύση. Αν χρειαστεί, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
  9. Ρίχνουμε τα φύλλα μυρωδικών και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό με συνοδεία ενός αφράτου πιλαφιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών