ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρταΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα

 

30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές με το μελάνι τους και μελιτζάνες, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για περίπου 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το μισό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, την κανέλα, τις δάφνες και αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  5. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε σε δόσεις τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  8. Τις τακτοποιούμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών