20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 4-6Για την κρούστα σουσαμιού
Διαδικασία
- Για τα σουσαμένια σουβλάκια κοτόπουλου, βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κονιάκ για περίπου 2 λεπτά (υπολογίζοντας από τη στιγμή που θα πάρει βράση).
- Προσθέτουμε στο σκεύος το μέλι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Χτυπάμε στο μούλτι το κονιάκ με το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Κρατάμε τη μισή ποσότητα σε βαζάκι στο ψυγείο και με την υπόλοιπη περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά τα κομμάτια.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 12 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Κρούστα σουσαμιού
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα, τα βάζουμε μέσα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα κρούστας.
- Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήσιμο
- Τα ψήνουμε για 12 - 16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά.
- Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.
Σερβίρισμα
- Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο, καθώς και με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.
Η πάπρικα δείχνει μια αδυναμία στο ερυθρό ή και ροζέ Tempranillo.