ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικαΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
25' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε φιλέτο σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς.
  3. Κόβουμε και το χαλούμι σε ευμεγέθεις κύβους.
  4. Παίρνουμε 12 καλαμάκια για σουβλάκια και σε καθένα περνάμε κύβους κοτόπουλου και τυριού εναλλάξ.
  5. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς τα σουβλάκια και τα ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία στην πιο ψηλή σκάλα του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Για να δούμε αν έγιναν «θυσιάζουμε» ένα κομμάτι κοτόπουλου από ένα σουβλάκι, πρέπει να μην έχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του, χωρίς όμως να έχει προλάβει να στεγνώσει.
  7. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με μέτρο γιατί το τυρί είναι αλμυρό) και τα πασπαλίζουμε με το δυόσμο.
  8. Τα τυλίγουμε με τις αραβικές πίτες και γεμίζουμε με κομμάτια ντομάτας και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  9. Γαρνίρουμε με τις φέτες λεμόνι.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών