15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο ντομάτας

Διαδικασία

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  2. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι η στάθμη να φτάσει 1 εκ. από τον πάτο. Πλάθουμε 20-25 σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 5-6 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Λαδολέμονο ντομάτας

  1. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στον πολυκόφτη.
  2. Περνάμε τον πολτό απο χοντρό σουρωτήρι και ρίχνουμε τον χυμό στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  3. Περνάμε τον πολτό απο χοντρό σουρωτήρι και ρίχνουμε τον χυμό στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών