
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά (εκτός από το κρασί) σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε, βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με το κρασί.
- Πλάθουμε περίπου 20 μικρά σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα βάζουμε όπως είναι με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξει ο κιμάς.
Σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία (στο 5, για κουζίνες που έχουν κλίμακα 1 - 9 ή στο 1½ για κλίμακα 1 - 3) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
Σουτζουκάκια
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και ψήνουμε τα σουτζουκάκια για 7 λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε.
- Τα βγάζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια μαγειρέματος της σάλτσας σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά και συνοδεύουμε με ρύζι ή κριθαράκι ή πατάτες τηγανητές.
Στο ποτήρι μας ένα ωραίο ελληνικό Merlot θα συνοδεύσει υπέροχα τα σουτζουκάκια μας.