ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουτζουκάκια σμυρναίικα (βίντεο)Σουτζουκάκια σμυρναίικα (βίντεο)
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 20-30

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα

Για τον πουρέ πατάτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια σμυρναίικα με πουρέ πατάτας, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Σουτζουκάκια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε περίπου 30 σουτζουκάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  3. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πουρές πατάτας

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με πρες πουρέ.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών