ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικαΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 16 μικρά σουβλάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με λαδολέμονο μανταρινιού, περνάμε περίπου 2 - 3 κομμάτια από το κρέας (περίπου 50 γρ. συνολικά) σε κάθε καλαμάκι.
  2. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψάκι που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα περιχύνουμε με το μισό λαδολέμονο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν από 1 έως 4 ώρες.
  3. Αν στις 4 ώρες δεν τα ψήσουμε, πετάμε τη μαρινάδα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα κρατάμε για άλλες 5 ώρες το πολύ.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  5. Στραγγίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα τους, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα αλατoπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 14 - 15 λεπτά, αν έχουμε επιλέξει μπούτι, ή για περίπου 10 λεπτά, αν έχουμε πάρει στήθος.
  6. Κόβουμε ένα κομμάτι από ένα σουβλάκι για να δούμε αν ψή- θηκε σωστά το κρέας - δεν πρέπει να έχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν χρειαστεί, λοιπόν, ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη.
  7. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε, όπως είναι ζεστά, με το υπόλοιπο λαδολέμονο, για να απορροφήσουν τα αρώματα και να παραμείνουν ζουμερά ακόμη και όταν αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
  8. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με το μπούκοβο και το μαϊντανό και συνοδεύουμε με γιαούρτι στραγγιστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών