5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο κοχλάζον νερό. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το κάρδαμο στον πολτοποιητή μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι, στραγγίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας: Ένα ωραίο, φρέσκο Chardonnay που δεν έχει περάσει από βαρέλι, είναι η κατάλληλη παρέα γι’ αυτό το απαιτητικό πέστο

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών