
5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σπαγγέτι με πέστο νεροκάρδαμου, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε μπόλικο κοχλάζον νερό.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το κάρδαμο στον πολτοποιητή μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι, στραγγίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Ένα ωραίο, φρέσκο Chardonnay που δεν έχει περάσει από βαρέλι, είναι η κατάλληλη παρέα γι’ αυτό το απαιτητικό πέστο