10' προετοιμασία
5' Βράσιμο
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη βινεγκρέτ

Για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια αλλά βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαράγγια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζουμε.
  2. Κόβουμε κάθε σπαράγγι στα δύο κατά μήκος και τα απλώνουμε σε πιατέλα.
  3. Βράζουμε τα αυγά, βγάζουμε τους κρόκους και τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  4. Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους μαζί με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το ροζ πιπέρι.
  5. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα σπαράγγια.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
  7. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε με ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών