ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι, σαλάτα, σπαράγγια, αβοκάντοΣπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι
10' προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη βινεγκρέτ

Για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σπαράγγια με βινεγκρέτ μουστάρδας και βραστά αυγά, σε μια μέτρια αλλά βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαράγγια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζουμε.
  2. Κόβουμε κάθε σπαράγγι στα δύο κατά μήκος και τα απλώνουμε σε πιατέλα.
  3. Βράζουμε τα αυγά, βγάζουμε τους κρόκους και τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  4. Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους μαζί με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το ροζ πιπέρι.
  5. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα σπαράγγια.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
  7. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε τα σπαράγγια με βινεγκρέτ μουστάρδας και βραστά αυγά με ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών