Η Εύη Κυρίτση, Μικρασιάτισσα στην καταγωγή με μάνα Πηλιορείτισσα από την Τσαγκαράδα, μας ετοίμασε το διάσημο φαγητό, κληρονομιά του Βόλου από το Πήλιο. Η μαγείρισσα και η παρέα της το συνοδεύουν με φέτα, ελιές και το καλύτερο ζυμωτό ψωμί της πόλης, για να μη μείνει η σαλτσούλα.
15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για περίπου3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αν χρειαστεί, σε δόσεις).
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα μαζί με όσα λάδια πάρουμε από το τηγάνι, γιατί δεν θα προσθέσουμε άλλο λάδι στο μαγείρεμα.
- Προσθέτουμε στο σκεύος το λουκάνικο, τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε και περίπου 1 ποτήρι νερό και, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 με 25 λεπτά.
- Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά, παρά μόνο σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα αν θέλουμε να ανακατευτούν.