10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Διαδικασία
Για την λεμονάδα
- Για να ετοιμάσουμε την σπιτική λεμονάδα σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.
- Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού.
- Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη.
- Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
- Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
- Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια.
- Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό.
- Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 10.