10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Διαδικασία

Για την λεμονάδα

  1. Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.
  2. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού.
  3. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη.
  4. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
  7. Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
  8. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο.
  9. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια.
  10. Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό.
  11. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών