ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLemon curd, η περίφημη βρετανική κρέμα λεμονιούLemon curd, η περίφημη βρετανική κρέμα λεμονιού
5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα πλυμένα φύλλα δυόσμου.
  3. Βάζουμε τη λεμονάδα σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο, να κρυώσει.
  4. Σερβίρουμε τη λεμονάδα με παγάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών