5'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα πλυμένα φύλλα δυόσμου.
- Βάζουμε τη λεμονάδα σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο, να κρυώσει.
- Σερβίρουμε τη λεμονάδα με παγάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.