ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνιαΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια
20' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο, αρχικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Αν βάλουμε κατεψυγμένο, το ρίχνουμε όπως είναι στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να βγάλει τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε αποσύροντάς το από τη φωτιά, ώστε να μη μας παραψηθούν. Αν όμως θέλουμε τα αυγά μας πιο καλά ψημένα, τότε τα αφήνουμε παραπάνω στο μάτι, μέχρι να πήξουν καλά.
  5. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα μυρωδικά και το λεμόνι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη στραπατσάδα με φρέσκο ψωμί και φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών