ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαρτάκια με κοπανιστή και τσάτνεϊ κρεμμυδιούΤαρτάκια με κοπανιστή και τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη ζύμη

Για την γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο ειδών άλευρα, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το βούτυρο, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρύο νερό.
  2. Ζυμώνουμε με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη την οποία δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει ομοιογενής και μαλακή.
  3. Αν είναι απαραίτητο ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό ώστε να δουλευτεί πιο καλά.
  4. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
  5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια λεία επιφάνεια.
  6. Ακουμπάμε επάνω την ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο σε σχήμα οβάλ περίπου πάχους 1 εκ.

Γέμιση

  1. Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου τα φιλέτα του σολομού, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους.
  2. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  3. Βρέχουμε τις άκρες των δακτύλων μας και σκεπάζουμε με τη μια πλευρά της ζύμης την άλλη, ώστε να κλείσει το περιεχόμενο μέσα.
  4. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις πιέζουμε με ένα πηρούνι ώστε να μην μας ανοίξουν.
  5. Το σχήμα μοιάζει με μακρόστενη φρατζόλα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα την τάρτα, την σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  8. Ψήνουμε αρχικά στους 200° C για 15 λεπτά και αμέσως μετά χαμηλώνουμε στους 150° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50 λεπτά ακόμα.
  9. Οταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  10. Την κόβουμε καθέτως σε μέτρια κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 20.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών