ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικονΜακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικον
40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 16

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για τις τάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τη γλυκοκολοκύθα στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει, για 6 - 8 λεπτά περίπου.
  2. Τραβάμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το παξιμάδι (βάλτε περισσότερο αν το τυρί έχει «αφήσει» πολλά υγρά), το σκόρδο, την κολοκύθα, το χοιρινό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.

Ταρτάκια

  1. Μεταφέρουμε τα σφολιατάκια ή τις βάσεις για τάρτα σε φορμάκια για ταρτάκια στρωμένα με λαδόκολλα (ή σε φορμάκια από σιλικόνη) και τα στρώνουμε καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
  2. «Τσιμπάμε» τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας απείραχτο ένα στεφάνι περίπου 1 εκ. γύρω γύρω.
  3. Γεμίζουμε ομοιόμορφα τα ταρτάκια και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά, για 20 - 25 λεπτά περίπου.
  4. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών