
40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Τεμάχια: 16Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για τις τάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τη γλυκοκολοκύθα στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει, για 6 - 8 λεπτά περίπου.
- Τραβάμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το παξιμάδι (βάλτε περισσότερο αν το τυρί έχει «αφήσει» πολλά υγρά), το σκόρδο, την κολοκύθα, το χοιρινό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.
Ταρτάκια
- Μεταφέρουμε τα σφολιατάκια ή τις βάσεις για τάρτα σε φορμάκια για ταρτάκια στρωμένα με λαδόκολλα (ή σε φορμάκια από σιλικόνη) και τα στρώνουμε καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
- «Τσιμπάμε» τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας απείραχτο ένα στεφάνι περίπου 1 εκ. γύρω γύρω.
- Γεμίζουμε ομοιόμορφα τα ταρτάκια και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά, για 20 - 25 λεπτά περίπου.
- Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.