30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Αν οι μπάμιες είναι φρέσκες, τις καθαρίζουμε περιμετρικά στο κοτσάνι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα. Τις βάζουμε σε μικρό ταψί, τις ραντίζουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να αποφύγουμε το «σάλιο» που βγάζουν κατά το μαγείρεμα. Αν είναι κατεψυγμένες, τις χρησιμοποιούμε ως έχουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο λάδι, σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και νερό (ή αν έχουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών) που να καλύψει τα υλικά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μπάμιες.
  7. Ρίχνουμε το νερό με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρενα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο ποτήρι μας ροζέ Ξινόμαυρο.

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Μπάμιες

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών