Αν προσέξουμε να μη στεγνώσει το κρέας, θα απολαύσουμε μια τηγανιά ελαφριά και πεντανόστιμη. 

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, ή μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε το λάδι, το καρότο και τις φέτες του κρέατος και τις ροδίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές, για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μεταφέρουμε το περιεχόμενο του σκεύους σε ένα βαθύ μπολ.
  3. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, τη δυναμώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και να πιουν τα υγρά τους. Τα αλατοπιπερώνουμε και επαναφέρουμε στο σκεύος το κρέας με τα υγρά που θα έχει βγάλει στο μπολ. Μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ίσα να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, όχι παραπάνω για να μη στεγνώσει το κρέας.
  4. Λογικά είναι έτοιμο, αλλά ελέγχουμε για σιγουριά: κόβουμε ένα κομμάτι κρέας και αν είναι κόκκινο στο εσωτερικό του, μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι (αν θέλουμε) και σερβίρουμε αμέσως συνοδεία ψωμιού της αρεσκείας μας και πράσινης σαλάτας.
  5. Στο ποτήρι μας: Tα τηγανητά μανιτάρια αγαπούν τα κόκκινα κρασιά όπως το νεμεάτικο Αγιωργίτικο! Ή ένα ροζέ από την ίδια ποικιλία.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών