10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το νερό, τη μπίρα, το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο για να φτιάξουμε ένα κουρκούτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Βγάζουμε το κουρκούτι από το ψυγείο όταν θέλουμε να τηγανίσουμε και ελέγχουμε τη σύσταση του. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Γενικά θέλουμε ένα ελαφρώς αραιό μείγμα, το οποίο όμως να μένει πάνω στα φύλλα από τα φασκόμηλα.
  3. Βάζουμε τόσο ελαιόλαδο στο τηγάνι ώστε να καλύπτει ελαφρώς το φύλλο του φασκόμηλου όταν το τηγανίζουμε. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, βουτάμε λίγα λίγα τα φύλλα του φασκόμηλου στο κουρκούτι και αμέσως στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε λίγα φύλλα κάθε φορά για να μπορούμε να τα ελέγχουμε και να μη μας καούν.
  5. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, τα γυρίζουμε για να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα και από τις δύο μεριές.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίζουν σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τα συνοδεύουμε αν θέλουμε με λίγο γιαούρτι με δυόσμο και λεμόνι.

Μυστικά

Προσέχουμε τη θερμοκρασία του ελαιολάδου και αν δούμε ότι παίρνουν γρήγορα χρώμα τα φύλλα, και το λάδι αρχίζει να καπνίζει τότε μειώνουμε τη θερμοκρασία για να μην τα κάψουμε. Θα μας βολέψει μία τσιμπίδα για να τα γυρίζουμε με προσοχή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών