Ένα εξαίσιο μυτιληνιό φαγητό μαγειρεμένο από ντόπιο μάγειρα.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ.

Διαδικασία

  1. Στύβουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους ανθούς, τα μυρωδικά, τη μυζήθρα και τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι σιγά-σιγά και προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό, που να στέκεται πάνω στο κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή αλεύρι για να διορθώσουμε την πυκνότητα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο, και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά για περίπου 2 λεπτά και τους γυρίζουμε από την άλλη. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο με χαρτί. Συμβουλές
  2. Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να βάλουμε αντί μυζήθρας μυτιληνιά φέτα ή λαδοτύρι ή μια ωραία νησιώτικη ώριμη γραβιέρα. Αν δεν βρούμε ανθούς, μπορούμε να τους παραλείψουμε.
  3. Λίγα λόγια για τη συνταγήΚαταπληκτικά κεφτεδάκια, από το αφιέρωμα στην κουζίνα της Μυτιλήνης, με κολοκυθάκια και τους ανθούς τους, μυρωδικά και τριμμένο τυρί. Μια αυθεντική συνταγή όπως μας την έφτιαξε η κυρία Μαρία Μακρή από το εστιατόριο «Μπαλουχανάς» στο Πέραμα Λέσβου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών