
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για τις τηγανίτες πατάτας με φέτα και δυόσμο, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Στύβουμε τις πατάτες πιέζοντας τες λίγες-λίγες ανάμεσα στις χούφτες μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού, το μυρωδικό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Αλάτι βάζουμε μόνο αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή.
- Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό και δεν πλάθεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και να το βάλουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τις τηγανίτες σε δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, όμως φροντίζουμε οπωσδήποτε να έχουν πάχος μισού εκατοστού, ώστε να ψηθούν σωστά στο εσωτερικό τους.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε δόσεις μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Τις γυρίζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα.
- Σερβίρουμε, τις τηγανίτες πατάτας με φέτα και δυόσμο, όσο είναι ζεστές.
Μυστικά
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας. Μπορούμε να έχουμε κι ένα ντιπ της αρεσκείας μας στο πλάι, όπως γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λάδι, δυόσμο, κύβους αγγουριού και αλατοπίπερο.