ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρηςΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης

 

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τηγανητή πατατοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες για περίπου 20-25 λεπτά, να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το σκεύος κατά τα 2/3 και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 4-5 λεπτά, να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε το ξίδι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών