Το τηγανόψωμο γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης των περισσευμάτων ζύμης, είτε από πίτες είτε από το σπιτικό ψωμί. Γρήγορο και νοστιμότατο, είναι αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, κι έτσι οι νοικοκυρές φρόντιζαν πάντα να ετοιμάσουν μια ποσότητα ζύμης μεγαλύτερη από όση χρειαζόταν για το ψωμί ή την πίτα τους, ώστε να περισσέψει για τα τηγανόψωμα. Το τηγανόψωμο ετοιμάζεται εύκολα, αλλά έχει ένα μικρό κόλπο νοστιμιάς στο δίπλωμα της ζύμης που κρύβει μέσα της το τυρί.
