Διαδικασία
- Για το τηγανόψωμο, παίρνουμε το κομμάτι ζύμης, το πιέζουμε με τις άκρες των δαχτύλων να απλώσει όσο ένα πιάτο φρούτου και σκορπίζουμε στην επιφάνεια 1 χούφτα από τη φέτα.
- Διπλώνουμε το ζυμάρι από την περιφέρεια προς το κέντρο, για να σκεπάσει τη φέτα, και πιέζουμε πάλι με τα δάχτυλα, για να απλώσει ξανά στο μέγεθος ενός πιάτου φρούτου.
- Ξαναρίχνουμε 1 χούφτα θρυμματισμένη φέτα, διπλώνουμε και ανοίγουμε ξανά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
- Έτσι ενσωματώνεται μπόλικη φέτα στο ζυμάρι και η νοστιμιά γίνεται συνεχής, πυκνή και έντονη.
- Ψήνουμε το τηγανόψωμο από τη μία πλευρά, σε σαγανάκι, με λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Το γυρίζουμε προσθέτοντας στο τηγανάκι κι άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά, και το σερβίρουμε ζεστό.
Μυστικά
* Φτιάχνουμε τη μισή δόση. Εάν τη φτιάξουμε ολόκληρη, τότε θα χρησιμοποιήσουμε όση χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη θα την βάλουμε στην κατάψυξη.
Γλυκιά παραλλαγή
Στη γλυκιά του παραλλαγή το φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντικαθιστούμε τη φέτα με σταφίδες. Όσο είναι ακόμη καυτό, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή ζάχαρη ανακατεμένη με σκόνη κανέλα. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.