ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνιΚόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι
15' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το απόλυτο κοκκινιστό μοσχάρι αλατίζουμε πρώτα τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα όποτε ροδίζει η μία τους πλευρά και όχι ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην αποβάλουν τους χυμούς τους.
  3. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, τα ντοματίνια, την πιπερίτσα τσίλι, τη δάφνη, το μπαχάρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  6. Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας με τα ζουμάκια που έμειναν στο μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό (ή το νερό) και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, ξαφρίζοντας σχολαστικά μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά (το υγρό ίσα να ανακινείται) και σιγομαγειρεύουμε για 1 1⁄2- 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με μια καλά δεμένη σάλτσα.
  9. Στα μισά του μαγειρέματος ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
  11. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή με χοντρά μακαρόνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών