ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιάνκο με σανπιέρο (χριστόψαρο)Μπιάνκο με σανπιέρο (χριστόψαρο) «Μαζί με το μπουρδέτο, είναι από τα πιο εμβληματικά πιάτα της κουζίνας μας», λέει ο Περικλής Κοσκινάς για το μπιάνκο. Το έχει φτιάξει σε πολλά εστιατόρια, το έχει πάρει μαζί του σε πολλούς τόπους, το μαγειρεύει και στην Cookoovaya. «Με τρία υλικά καταφέρνει να σε εντυπωσιάσει. Αρκεί αυτά τα υλικά να είναι ποιοτικά. Το σωστό ψάρι, το σωστό σκόρδο με άρωμα, το καλό λάδι. Αλλιώς θα σε προδώσει, δεν μπορεί να κρυφτεί», συμπληρώνει ο Κερκυραίος σεφ.

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπιάνκο αλατοπιπερώνουμε καλά το ψάρι.
  2. Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο της τις πατάτες που κόψαμε σε στρογγυλές φέτες.
  3. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  4. Τακτοποιούμε πάνω τους το ψάρι και ολόγυρά του βάζουμε τις πατάτες που κόψαμε στη μέση και τις σκελίδες σκόρδου.
  5. Περιχύνουμε με τόσο νερό ώστε να καλύψει τις πατάτες.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Βγάζουμε το ψάρι και τις πατάτες σε πιατέλα και μαγειρεύουμε τα υγρά που έμειναν στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να χυλώσουν.
  8. Σουρώνουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι με τις πατάτες.

Στο ποτήρι μας : Ασύρτικο ή κρητικό Δαφνί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών