1 ώρα προετοιμασία
15 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και, μόλις βράσει το νερό, στερεώνουμε επάνω της ένα μεταλλικό μπολ (ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό).
  2. Μέσα στο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ζεσταθεί και να δέσει το μείγμα, χωρίς να βράσει (αν έχουμε θερμόμετρο, αποσύρουμε μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 82°C).
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αδειάζουμε το ζεστό μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε –κατά προτίμηση με ραβδομπλέντερ– μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  5. Σουρώνουμε το μείγμα, για να απομακρύνουμε αφρό, σβόλους από κακάο και κομμάτια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει, και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα, να ωριμάσει.
  6. Την επομένη, το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες (αν η παγωτομηχανή μας δεν χωράει όλο το μείγμα, θα το παγώσουμε σε δύο δόσεις). Όταν το βγάλουμε, θα είναι μια κρύα μαλακή κρέμα.
  7. Τη βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι και την αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη (για 4-5 ώρες).

Σερβίρισμα

  1. Σε ποτήρι με πόδι σερβίρουμε από δύο μπάλες παγωτό, μαζί με αμύγδαλα καβουρδισμένα, σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί και «γλώσσες» παγωτού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών