Ένα φαγητό της αγίας καθημερινότητας, που το έκαναν τις Πέμπτες, την ημέρα του ψαριού. Με τη συνταγή του κυρ Αντώνη μας το ετοίμασε η νύφη του η Μαρία μαζί με τη μητέρα της, Ανδριανή Φραγκουδάκη.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας και τις περιχύνουμε με λίγο από το νερό και το λάδι.
  2. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.
  3. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια αλατοπιπερωμένα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι. Αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
  4. Τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε στρώσεις, σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  5. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει το φαγητό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών