20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Για το ψάρι
- Για να φτιάξουμε το ψάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρες ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για την σάλτσα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα ολόκληρα και ελαφρά κοπανισμένα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε, να μαραθούν λίγο.
- Βάζουμε ανάμεσα τα φιλέτα του ψαριού, με το δέρμα προς τα κάτω, ρίχνουμε τις καυκαλήθρες και 3 κουτ. σούπας νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε μαζί με πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.