20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για το ψάρι

  1. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για την σάλτσα

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα ολόκληρα και ελαφρά κοπανισμένα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε, να μαραθούν λίγο.
  3. Βάζουμε ανάμεσα τα φιλέτα του ψαριού, με το δέρμα προς τα κάτω, ρίχνουμε τις καυκαλήθρες και 3 κουτ. σούπας νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε μαζί με πιλάφι.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών