ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυροΛαβράκι πολίτικο στη λαδόκολλα, με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο
Το Λαβράκι FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα, σε συνθήκες που εξασφαλίζουν τη λαμπερή όψη του και την υψηλής ποιότητας γεύση του. Ψάρι υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε ω3, με ξεχωριστή, βελούδινη υφή.

20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκι στον φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια και τα χαράζουμε σε 2 – 3 σημεία σε κάθε πλευρά.
  3. Βάζουμε στην κοιλιά από κάθε λαβράκι λίγα φύλλα βασιλικού.
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος και βάζουμε τα μισά σε ταψί / pyrex.
  5. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Ακουμπάμε τα λαβράκια από πάνω και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά περίπου, ραντίζοντας που και που τα λαβράκια με τα υγρά του ταψιού.
  9. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε, το λαβράκι στον φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών