ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι στον φούρνο με ντοματίνια και βασιλικόΛαβράκι στον φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαβράκι φιλέτο στη λαδόκολλα με σέλινο, κάππαρη και ντοματίνια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες, τη μία πάνω στην άλλη, και πάνω τους τακτοποιούμε τα φιλέτα.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα λαδώνουμε καλά.
  3. Σκορπίζουμε το σέλινο, τα ντοματίνια, την κάππαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο.
  4. Τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην καούμε από τον ατμό και αδειάζουμε τα φιλέτα με τα μυρωδικά σε πιατέλα.
  6. Ραντίζουμε με τα νόστιμα ζουμάκια της λαδόκολλας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών