ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι στα αμπελόφυλλαΛαβράκι στα αμπελόφυλλα

Το ψάρι στον φούρνο και ειδικά στη λαδόκολλα ήταν από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων της Πόλης. Οι γεμάτοι πάγκοι στις ψαραγορές προσέφεραν άφθονη εκλεκτή πρώτη ύλη από τις πλούσιες θάλασσες που περιτριγυρίζουν την Πόλη.

10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το λαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με τους διαλυμένους στήμονες κρόκου. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, το καθένα περίπου 35x35 εκ. Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα 2 φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ακουμπάμε επάνω 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το 1/4 από το βούτυρο και κλείνουμε σε πακέτο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 3 φιλέτα και βάζουμε τα πακέτα σε ένα ρηχό ταψί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες και σερβίρουμε τα φιλέτα με το ζουμί τους.
  6. Συνοδεύουμε λαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο με χόρτα, ζεστό ψωμί και φέτες λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών