10'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Για το λαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με τους διαλυμένους στήμονες κρόκου. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, το καθένα περίπου 35x35 εκ. Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα 2 φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ακουμπάμε επάνω 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το 1/4 από το βούτυρο και κλείνουμε σε πακέτο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 3 φιλέτα και βάζουμε τα πακέτα σε ένα ρηχό ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες και σερβίρουμε τα φιλέτα με το ζουμί τους.
- Συνοδεύουμε λαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο με χόρτα, ζεστό ψωμί και φέτες λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.