
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον μισό χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τον κρόκο και το καγιέν.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε πάγκο εργασίας, ραντίζουμε με λίγο λάδι και λεμόνι και στρώνουμε 5-6 αμπελόφυλλα με τρόπο που να μισοκαλύπτει το ένα το άλλο.
- Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι ακόμα και βάζουμε το ένα λαβράκι κατά μήκος των φύλλων.
- Αλείφουμε το ψάρι με το 1/4 του μείγματος του μπολ και το τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα.
- Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ψάρια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Ψήνουμε τα ψάρια για 15-20 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με ζεστή πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και μαϊντανό ή με πιλάφι με αμύγδαλα.
Στο ποήρι μας μια φρέσκια Σαντορίνη δεξαμενής.