20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον μισό χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τον κρόκο και το καγιέν.
  3. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε πάγκο εργασίας, ραντίζουμε με λίγο λάδι και λεμόνι και στρώνουμε 5-6 αμπελόφυλλα με τρόπο που να μισοκαλύπτει το ένα το άλλο.
  4. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι ακόμα και βάζουμε το ένα λαβράκι κατά μήκος των φύλλων. 
  5. Αλείφουμε το ψάρι με το 1/4 του μείγματος του μπολ και το τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα. 
  6. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ψάρια.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα. 
  8. Ψήνουμε τα ψάρια για 15-20 λεπτά. 
  9. Συνοδεύουμε με ζεστή πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και μαϊντανό ή με πιλάφι με αμύγδαλα.

Στο ποήρι μας μια φρέσκια Σαντορίνη δεξαμενής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών