ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι με φασολάκια, μαντζουράνα και λεμονόφυλλα στον φούρνοΛαβράκι με φασολάκια και λεμονόφυλλα, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Πιάτα από την εταιρεία The concrete project

 

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml ζεστό νερό.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
  7. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανόν άφησε στο πιάτο.
  8. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καλά και το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών