30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml ζεστό νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανόν άφησε στο πιάτο.
- Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καλά και το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».